június 6, 2023

Török sorozatok forgatási helyszínei – 1. rész

Olvasási idő: 3 perc

A Paragraph TikTok-csatornáján már régóta láthatóak forgatási helyszínekről készült videók, azonban néhányan kértétek, hogy cikk formájában is megjelenhetnének ezek. Ehhez a cikkhez a TikTokon legnépszerűbb videók közül választottam.

Fazilet asszony és lányai – Az Egemen család villája

A sorozat leggyakrabban látott és egyben legnépszerűbb helyszíne volt az Egemen család villája a Boszporusz partján, amit egy hajós kirándulás alkalmával akár meg is lehet nézni. A házat Sarıyerben, Isztambul európai részén kell keresnünk. A pontos címe: Meserburnu Cd. No:23, Merkez, 34450 Sarıyer/İstanbul.

Kegyetlen város – A Karaçay család villája

Ikonikus helyszíne volt a sorozatnak, hiszen ez volt az, ami összefűzte a két család sorsát. A házat Isztambul ázsiai oldalán fogjuk megtalálni, nagyon közel a Boszporuszhoz. Ebből hajóról gyakorlatilag semmit nem lehet látni, de egy Üsküdarban eltöltött nap során kötelező program a sorozat rajongóinak. A Kuzguncuk Çarsi Caddesin sétálva meg lehet nézni, ráadásul szerencsére ez egy kevésbé dimbes-dombos utcája a városnak.

LEGYÉL A PARGRAPH BLOG TÁMOGATÓJA!
Kérlek, támogasd a munkámat, hogy a blog még jobb lehessen! Ezt Patreonon keresztül tudod megtenni. Elsőként értesülhetsz a legújabb bejegyzésekről, extra tartalmakat olvashatsz, valamint akár bele is szólhatsz, hogy miről szóljon a következő cikk. Rajtad múlik, hogy melyiket választod. A támogatásokkal még jobbá tehetem a blogot, hiszen az így befolyt összeg amellett, hogy egy visszajelzés Tőled, hogy szükség van a munkámra, másrészt olyan eszközökre fordítható, melyek a fejlődéshez szükségesek.

Szerelem van a levegőben – Apollon Tapınağı

Apollón temploma egy történelmi helyszín, népszerű turistalátványosság, a sorozatban azonban csak néhány jelenet erejéig láthattuk. Aki szeretne ellátogatni oda, egy török riviérán eltöltött nyaralás során megteheti, ugyanis Sidében, közvetlenül a Földközi-tenger partjai mentén található.

Végtelen szerelem – Emir villája

Ezt a villát, ahova a sorozat egyik főszereplője, Emir költözött, már Isztambul belvárosától eltávolodva kell keresnünk, szóval aki úgy dönt, hogy ellátogat a házhoz, készüljön fel egy jó néhány órás, több átszállásos kirándulásra. A pontos címe: Mithatpaşa, Davutpaşa Cd. No:20, 34075 Eyüpsultan/İstanbul.

Remények földje – Hünkar és Ali Rahmet helye

Hünkart és Ali Rahmetet gyakran láttuk a sorozatban egy kávézó teraszán beszélgetni. Ezt a helyet a többi forgatási helyszíntől jóval messzebb, Adana és Mersin tartományok határán találjuk egy Kıralan nevű falu szélén. Erről a teraszról gyönyörű kilátás tárul elénk a Varda-hídra.

One thought on “Török sorozatok forgatási helyszínei – 1. rész

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük