június 6, 2023

Jó kezekben – Meddig mehet el kétségbeesésében egy édesanya?

Olvasási idő: 3 perc

A Jó kezekben, eredeti címén Sen Yasamaya Bak egy vadiúj, 2022-ben bemutatott Netflixes dráma Aslı Enver és Kaan Urgancıoğlu főszereplésével. Magyar szinkronnal is elérhető. A cikkben spoiler nélkül olvashatsz a filmről.

Egy egyedülálló édesanya kétségbeesése áll a történet középpontjában, Melisa (Aslı Enver) ugyanis gyógyíthatatlan betegségben szenved. Kisfiát egyedül neveli, így az idő előrehaladtával egyre inkább foglalkoztatja a kérdés, hogy mi lesz a gyerekével, ha ő elmegy. Úgy dönt, hogy pótapát keres a kisfiúnak, aki majd gondját viseli halála után. Így találkozik Firattal (Kaan Urgancıoğlu), akiről később kiderül, hogy már régebbről ismerik egymást.

A történet alapján nem nehéz kitalálni, hogy egy elég komoly alkotásról van szó, azonban közben egy kicsit megfeledkezhetünk a háttérben húzódó tragédia lehetőségéről, hiszen a két főhős megismerkedése és kapcsolatának kibontakozása egy laza vígjátékra emlékeztet. A film ezen szakaszában a romantika, a bulizás és a jó hangulat kerül előtérbe, de amikor Melisa egyedül van, felszínre törnek a valódi érzelmek.

LEGYÉL A PARGRAPH BLOG TÁMOGATÓJA!
Kérlek, támogasd a munkámat, hogy a blog még jobb lehessen! Ezt Patreonon keresztül tudod megtenni. Elsőként értesülhetsz a legújabb bejegyzésekről, extra tartalmakat olvashatsz, valamint akár bele is szólhatsz, hogy miről szóljon a következő cikk. Rajtad múlik, hogy melyiket választod. A támogatásokkal még jobbá tehetem a blogot, hiszen az így befolyt összeg amellett, hogy egy visszajelzés Tőled, hogy szükség van a munkámra, másrészt olyan eszközökre fordítható, melyek a fejlődéshez szükségesek.

A két színész kimondottan meggyőző, ami Aslı Enver esetében nem lepett meg különösebben. Soha nem tartottam őt számon a legtehetségesebb színésznők között, viszont amit elvárhatunk tőle, azt ő maradéktalanul és hitelesen be is mutatja. Kaan Urgancıoğluval kapcsolatban már nem tudom ugyanezt elmondani. A Végtelen szerelemben nagyon egyszerű színészi játékot láthattunk tőle, úgy is mondhatjuk, hogy nem ő volt a rendező legélesebb kése a fiókban. Ebben a filmben azonban egy sokkal meggyőzőbb alakításnak lehetünk tanúi, de még mindig nem írnám a nevét Çağatay Ulusoy mellé.

Erkölcsileg elég komolyan megkérdőjelezhető az, hogy Melisa utolsó esélyének tartja, hogy betegségét eltitkolva valakire ráerőlteti a fiát, de azt javaslom, hogy senki se ítélkezzen rögtön az elején. Érdemes megvárni a történet kibontakozását, ugyanis sok minden a felszínre kerül majd, ami többek között az én véleményemet is megváltoztatta.

Ajánlom azoknak, akik szeretnének látni egy komoly, megrázó, de időnként vidám köntösbe öltöztetett történetet. Nem ez a legjobb film, amit a törököktől eddig láthattunk, de egyszer mindenképpen érdemes megnézni. 7 pontra értékelem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük