március 21, 2023

Hol forgatták? – Tiltott gyümölcs

Olvasási idő: 4 perc

A Tiltott gyümölcs című sorozatot egészen az ötödik évadig láthattuk eddig Magyarországon, Törökországban pedig jelenleg a hatodik évad van műsoron.

A Hol forgatták? című cikksorozat legújabb részében a Tiltott gyümölcs néhány forgatási helyszínéről lesz szó, melyeket Isztambulban találhatunk.

Halit és Yıldız villája

Ezt a házat Sarıyerben, Isztambul európai oldalán kell keresnünk közvetlenül a Boszporusz partján. A sorozat második és harmadik évadában ez volt az Argun család otthona. Azután költöztek ide főhőseink, miután Halit megkérte Yıldızt, hogy válasszon maguknak új villát, mert Yıldız nem akart visszaköltözni a régi házba.

Alihan háza

Alihan Tasdemir házát egy kicsit távolabb kell keresnünk, egészen pontosan Zekeriyaköyben, Isztambultól a Fekete-tenger felé haladva az európai oldalon. Az első két évad egyik forgatási helyszíne, azonban túl gyakran nem mutatják, így nem volt egyszerű képet találni róla. A Google Térképen is egészen máshogy néz ki, mint ahogy a sorozatban láthattuk.

Halit új villája

Halit a harmadik évad végén történt nehézségek után úgy döntött, hogy egy új helyen szeretne élni, ezért megvette azt a villát, amelyet a sorozatban Isztambul legnagyobb villájaként említenek. Szintén a Boszporusz európai fogjuk megtalálni, Hotel Les Ottomans néven könnyedén rá is kereshetünk. A Boszporusz irányából hajóról is lehet látni, én azonban az utcáról fényképeztem le, amikor ott jártam.

Bank

Ebben a bankban mindössze egy jelenet játszódik, amikor Halit pénzt ajánl Yıldıznek Ender tanácsára azért, hogy próbára tegye a hűségét. A sorozatban a házuk mellett lévő bankként említik, de a valóságban attól egy kicsit távolabb kell keresnünk, de még mindig a Boszporusz mentén maradunk.

LEGYÉL A PARGRAPH BLOG TÁMOGATÓJA!
Kérlek, támogasd a munkámat, hogy a blog még jobb lehessen! Ezt Patreonon keresztül tudod megtenni. Elsőként értesülhetsz a legújabb bejegyzésekről, extra tartalmakat olvashatsz, valamint akár bele is szólhatsz, hogy miről szóljon a következő cikk. Rajtad múlik, hogy melyiket választod. A támogatásokkal még jobbá tehetem a blogot, hiszen az így befolyt összeg amellett, hogy egy visszajelzés Tőled, hogy szükség van a munkámra, másrészt olyan eszközökre fordítható, melyek a fejlődéshez szükségesek.

Halit új munkahelye

Halitot a harmadik évadban sok nehézség éri, ami miatt új munkát kénytelen vállalni. Sorsa hamar jobbra fordul, így ezt a helyszínt később már nem láthatjuk. A villához hasonlóan Sarıyerben fogjuk megtalálni, nem messze az Emirgan Parktól.

Étterem

Ez az étterem már valószínűleg nagyon sokaknak ismerős. Forgatási helyszínként szolgált a Tiltott gyümölcs mellett A végzet fogságában és a Mr. Wrong című sorozatokban is. Ezt az épületet Beyoğluban kell keresni a híres Taksim tértől mindössze néhány percnyi sétára. Ma már egy kicsit másképp néz ki a valóságban, mint a sorozatban, de ezen az általam készített képen is felismerhető a helyszín.

Téged melyik helyszín érdekelne még a sorozatból?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük