március 21, 2023

Hol forgatták? – Remények földje

Olvasási idő: 3 perc

A török filmiparban maximálisan kihasználják az ország szépségét vizuális gyönyörködtetés céljából, ami a tengerparti területekre és Isztambulra még inkább igaz, de más települések is megjelennek az alkotásokban bemutatva a törökországi vidéki élet szépségeit.

A Hol forgatták? című cikksorozatban elsőként a Remények földje néhány forgatási helyszínéről lesz szó, melyeket Adana környékén találhatunk.

A Yaman család villája

A Yaman-villát a sorozatban Çukurovában kell keresnünk, azonban a valóságban nem ott van. Çukurova Adanától észak-nyugatra található, míg a villát délre indulva érhetjük el. Adanából Karataş felé haladva, jobbra lefordulva két kisebb település, Yeniköy és Karaahmetli között nagyjából félúton helyezkedik el.

A Yaman Holding

A cég helyszíne mind a sorozatban, mind pedig a valóságban Adana. Az épületet Adana külvárosában, a város nyugati részén találhatjuk meg a belváros felől érkezve jobb oldalon a Turhan Cemal Beriker körúton.

A kórház

A çukurovai kórházat is Adanában fogjuk megtalálni a város átszelő Seyhan folyó partjától nem messze. A Haci Ömer Sabanci utcáról nézve a fák ugyan takarják, de az épület ettől függetlenül felismerhető. Ahogy a sorozatban, úgy a valóságban is ez egy kórház.

Hatip aga villája

Egy közel 100 éves épület, mely Hatip aga után Sevda és Ümit otthonául is szolgált. Ismét nem Adanában kell keresnünk, ugyanis ez a történelmi kúria a várostól észak-nyugati irányban található egy Kozan nevű település szélén.

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél hasonló írásokat olvasni, akkor látogass el a Paragraph Facebook-oldalára is!

További forgatási helyszíneket találhatsz a Paragraph TikTok-ján (paragraph.1), illetve YouTube-csatornáján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük