június 6, 2023

A sziget meséje – A város és a vidék találkozása

Olvasási idő: 3 perc

A sziget meséjét (Ada Masalı) eredetileg a török Star TV vetítette 2021 júniusától decemberéig. A főszerepekben a Hakan, a védelmezőből és a Meryemből ismert Ayça Ayşin, illetve a Fogd a kezemben látott Alp Navruz.

Egy újabb átlagos vígjátéksorozatot kapunk, azonban ezúttal a műfajt tekintve új arcokat láthatunk. Alp Navruz esetében ebben a sorozatban Szabó Máté tipikus Can Yamanos hangszínén szólaltja meg a valószínűleg Can Yaman szerepeiről mintázott karaktert, míg  Ayça Ayşint a szintén sok más sorozatban hallott Mikecz Estilla szinkronizálja.

A sziget meséjének a történetét már a cím is sejteti. Egy nagyvárosi lány, Haziran (Ayça Ayşin) egy Tokiói állásra pályázik, ám annak megszerzéséhez előbb egy másik feladatot kell teljesítenie. Főnöke meg akar szerezni egy szigeten lévő területet, azonban a tulajdonos, Ali Özgür (Alp Navruz) nem akarja eladni. Ennek a megoldását Haziranra bízzák. A lány a szigetre utazik, hogy teljesítse a kérést, ráadásul minden jel arra utal, hogy sikerrel is jár. A szigeten töltött napja során megismer egy jóképű férfit, Poyrazt, akivel kimondottan közel kerülnek egymáshoz. Egy valami azonban csak utólag derül ki. Poyraz teljes neve valójában Poyraz Ali Özgür.

Egy kicsit a karakterekről. Haziran egy tipikus nagyvárosi lány, aki a nyüzsgést és a tömeget szereti, illetve azt, hogy a tömegben lehet egyedül. Poyraz egy vidéki srác, aki a pörgést nem kedveli, a szigetet és a nyugalmat viszont annál inkább. Természetesen mindkettőjük mellett ott van a tipikus barát és barátnő, akik egyetlen vígjátékból sem maradhatnak ki. Érdekesség, hogy Haziran barátnője, a Sallai Nóra hangján megszólaló Biricik bár szintén egy nagyvárosi lány, kimondottan megtetszik neki a szigeten élők életstílusa és az ottani hangulat. Az intrikus karakter is megjelenik már rögtön a sztori elején, akit itt A szerelem csapdájában című sorozatból ismert Beril Pozam alakít, azonban most nem a naiv, kedves és visszafogott Nazmiye szerepe jutott neki, hanem az elkényeztetett, féltékeny, nehéz természetű İdil. Nem értünk még az ismerős színészek listájának a végére, hiszen az Szulejmánból (Gülşah) és Az éjszaka királynőjéből (Emine) jól ismert Nihan Büyükağaç is szerepet kapott, valamint látható még az Álmodozóban Can Yaman édesanyját alakító İpek Tenolcay is.

Ami a szinkronhangokat illeti, ahogy azt szinte minden török sorozatnál megszokhattuk, felvonultatják a legnagyobb magyar neveket, így Mikecz Estilla, Szabó Máté és Sallai Nóra mellett hallhatjuk Kovács Nóra, Czető Roland, Pekár Adrienn és Bogdányi Titanilla hangját is.

A sorozatot nálunk 2022 augusztusának végén kezdte vetíteni az Izaura TV, így még nem késő bekapcsolódni, de aki kedvet kapott, akár az elejétől is visszanézheti. Tőlem a kezdés alapján 8 pontot érdemel.

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél hasonló írásokat olvasni, akkor látogass el a Paragraph Facebook-oldalára is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük