március 21, 2023

Remények földje – véget ért a történet

Olvasási idő: 3 perc

Négy évad és 141 epizód után tegnap a végéhez érkezett a Remények földje története Törökországban. A sorozat 2018 szeptemberében kezdődött, a magyar szinkron pedig 2020 januárjában érkezett meg hozzá. Az évek során az anyaországban is és nálunk is kultikus sorozattá vált, a tegnapi finálé pedig méltó volt ehhez az epikus történethez. Hazánkban még hónapokig képernyőn lesz és még rengeteg izgalom vár a nézőkre.

Spoileres tartalom következik.

A befejező epizódban a bűnösök megkapták a büntetésüket, többek között Betült és Abdulkadirt is elítélték tetteikért. Fikret részéről boldog véget ért a történet, hiszen megtalálta a szerelmet és feleségül vette barátnőjét, Zeynepet, ám Züleyha számára nem tartogatott új szerelmet az évadzáró. Életét gyermekeinek szentelte és továbbra is ő maradt Çukurova földesasszonya. Leyla apjához hasonlóan Berlinben tanult, hogy mérnök lehessen. Megházasodott, fiát néhai édesapja után nevezte el. Fikret és Zeynep házasságából is született egy gyermek, akit Müjgannak neveztek el, mellette pedig sajátjukként nevelték Kerem Alit. Çetin hosszú évekig gyászolta szeretett feleségét, Gültent, ám később rá is rátalált a boldogság. Felségül vett egy zenetanárt, és Çetin kérésére Gültenről nevezték el a közös lányukat. Hamarosan Gaffur is megnősült és szintén boldogan élt egészen 75 éves koráig. Üzüm álma valóra vált, ugyanis orvosi egyetemre járhatott. Jelenlegi is Chicagóban dolgozik gyermekorvosként. Lütfiye asszony 80 évesen hunyt el szeretett családja körében. Sermin takarítóként dolgozott, 1990-ben halt meg. Betül 24 évet töltött a rácsok között, míg végül kiengedték. Abdulkadir számára a büntetés rövid volt, hiszen az ítélet után hamarosan meghalt.

A történet ikonikus alakja, a mindenkit túlélő nagymama Törökország valaha volt egyik legidősebb embereként halt meg több mint 100 évesen. Az ő szerelme volt a teljes történetben a legerősebb, hiszen sokat felejtett, olykor a saját családjára sem emlékezett, de valakit örökre a szívében őrzött. Ő Abdi pasa, akiről az utolsó percekben egy fényképet is láthattunk.

Adnan filmművészetet tanult és úgy döntött, hogy megörökíti és továbbadja az utókornak Çukurova földesasszonyának történetét. Ez Züleyha története volt, ami Isztambulból indult és Çukurovában fejeződött be.

Volt egyszer egy Çukurova…

A Remények földje forgatási helyszíneit megtalálod YouTube-on:

Ha tetszett a cikk és szeretnél hasonló írásokat olvasni, akkor látogass el a Paragraph Facebook-oldalára is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük