március 21, 2023

Édes rémes szerelem – A családi vígjáték

Olvasási idő: 4 perc

Az Édes rémes szerelem egy 2017-től 2018-ig vetített 31 epizódból álló török vígjátéksorozat. A női főszereplő a mostanában sokat látott Burcu Özberk, míg a férfi főhős A bosszú csapdájában sztárja, Akın Akınözü. Ebben a vígjátékban is a szokásos sablonra építenek, tehát a a gyönyörű lány és a jóképű srác a sorozat elején találkoznak, majd egyre közelebb kerülnek egymáshoz, végül pedig összejönnek. Ebben nincs semmi új, de épp azt szeretem és szeretik rajtam kívül nagyon sokan a török produkciókban, hogy a sablonosság ellenére mindig bele tudnak csempészni az ilyen alkotásokba valami szerethetőt és sok esetben valami újdonságot is.

Ez a széria abban különbözik a többitől, hogy egy komolyabb drámához illő történetet dolgoznak fel családi vígjáték formájában. Ki is hangsúlyoznám, hogy családi vígjáték, ugyanis ez még a Szerelem és más bajoknál is jobban emlékeztet erre a műfajra a romantikus helyett. Az első benyomás alapján a kibontakozó szerelmi szál csak mellesleg van jelen a történetben.

A sztori középpontjában egy fiatal influenszer áll, aki mellesleg egy korrupcióval gyanúsított üzletember egyetlen lánya. A másik oldalon egy rendőr, aki épp a lány apjának ügyében nyomoz. Az üzletember elmenekül az igazságszolgáltatás elől, de lánya töretlenül hisz édesapja ártatlanságában. Miután a fiatal lány magára marad, a rendőrség minden vagyonukat lefoglalja. Az egyetlen, ami megmarad, az egy vidéki birtok, csakhogy ott épp az említett rendőr családja él.

Burcu Özberk ezúttal Burcu karakterét kelti életre, ráadásul sokkal jobb színészi teljesítménnyel, mint A szerelem csapdájában esetében Ayse alakját. Burcu egy buta, elkényeztetett, öntelt lány, akit a követők és a lájkok számán túl nem sok minden érdekel. Akın Akınözü a rendőr, Murat karakterét alakítja, ráadásul ezt a szerepet egy Sherlock utánzatnak szánták az alkotók, amire reflektálnak is a sorozatban. Mellesleg nagyon jól áll neki ez a karakter.

Érdemes kitérni néhány mellékszereplőre is. Murat egyik testvére, Umut újságíróként dolgozik, megszemélyesítője A csodadoktorból ismert Fırat Altunmeşe, akinek nagyszerűen áll a komikus mellékszerep. A legidősebb testvér orvosként dolgozik, mellesleg irtózik a betegségektől és rendmániás is. Van benne egy kis Ali Vefa (A csodadoktor) és egy kis Sheldon Cooper (Agymenők) is. A negyedik testvér egy igazi naplopó, de mellette megvan a magához való esze. A szülők egyszerű emberek, akik a farmot vezetik. Mellettük pedig ott van a minden lében kanál nagymama, akinek nem kell sokat könyörögni, ha egy kis átverésben vagy intrikában kellene részt venni. A családtagok látszatra egymás ellentétei, de ezzel együtt tökéletes kiegészítői is egymásnak. Bár elsőre úgy tűnik, hogy a többség rendezett egzisztenciával és tisztességes munkával rendelkezik, le sem tagadhatják, hogy ugyanabból a proli közegből származnak.

A pilot epizód nagyon ütősre sikeredett, és a drámai történetet nagyon jól feldobják a nyílt és rejtett poénok. Az első rész az összes vígjátéksorozat közül az Édes rémes szerelemnél lett a legélvezhetőbb, ami miatt aggódtam is, hogy később ugyanúgy ellaposodik és erőltetetté válik, mint a hasonlóan erősen kezdő Szerelem van a levegőben, azonban ebben az esetben ettől nem kell félni.

Az Édes rémes szerelem, mint a sablonos vígjátékok közül az egyik legkreatívabb és legszórakoztatóbb alkotás, részemről megkapja a 10 pontot.

Ha tetszett a cikk és szeretnél hasonló írásokat olvasni, akkor látogass el a Paragraph Facebook-oldalára is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük