június 6, 2023

10 romantikus vígjáték rangsorolva

Olvasási idő: 6 perc

Az elmúlt időszakban rengeteg vígjátéksorozatról jelent meg kritika a Paragraph oldalon. Azok az értékelések többnyire az első benyomás alapján születtek, az írások pedig kedvcsinálónak szolgálnak azok számára, akik még nem látták őket. Egy-egy széria megnézése közben vagy után megváltozhat a kezdeti vélemény akár pozitív, akár negatív irányba. Ez függ az események alakulásától, új szereplők érkezésétől és sok más tényezőtől is. Előfordul, hogy egy sorozat nagyon előkelő 8, 9, de akár 10 pontot is kap, majd a történet előrehaladtával ez a szám lefelé változik. Az is lehetséges, hogy az újabb és újabb produkciók megjelenése változtatja meg a kialakult véleményt.

Ebben a listában a teljesség igénye nélkül tíz török vígjátéksorozatot rangsoroltam a saját véleményem alapján. Az elolvasása után várom a Te véleményedet is, hogy egyetértesz-e a sorrenddel, mit változtatnál, hogy alakulna a saját listád.

1. Virágzó szerelem

Főszereplők: Özge Gürel és Serkan Çayoğlu

Özge Gürelt az Anyám című filmet leszámítva csak vígjátékokban láttam, de az az egy is elég volt ahhoz, hogy nagyobb bizalmat kapjon tőlem. A férfi főszereplő, Serkan Çayoğlu már a zsivány nézésével lesöpri a legtöbb hasonló műfajú produkció férfi főhősének legnagyobb alakításait, ráadásul a kettejük közti kémia minden pillanatban érződik. Az élményt csak tovább fokozza, hogy ez a vonzalom valós érzelmeikből adódóan is megalapozott és hiteles.

2. Édes bosszú

Főszereplők: Leyla Lydia Tuğutlu és Furkan Andıç

Hatalmas pozitív csalódást jelentett számomra ez a sorozat, főleg miután Leyla Lydia Tuğutlu Az én lányomban nyújtott alakítása nagyon egysíkú volt és gyakorlatilag semmilyen érzelem kiváltására nem volt alkalmas. Mindkét központi karaktert olyan színész játssza, akik egyáltalán nincsenek túlhypeolva, ami csak hozzátesz az élményhez, hiszen előítéletek nélkül lehet belevágni.

3. A szerelem csapdájában

Főszereplők: Burcu Özberk és Çağlar Ertuğrul

Ebben a sorozatban is egy új párost ismerhettünk meg. Női tagja, Burcu Özberk kifejezéstelen arca átível a teljes szérián, ám Çağlar Ertuğrul minden másodpercben igyekszik ezt ellensúlyozni, ami időnként kissé erőltetetté teszi az egészet. Ám A szerelem csapdájában ennek ellenére is magas szinten képes a szórakoztatásra, ami a műfajban egyedinek számító filmes megoldásoknak és a zseniális poénoknak köszönhető.

4. A szerelem íze

Főszereplők: Özge Gürel és Can Yaman

Can Yaman legértékesebb sorozata még úgy is, hogy a többihez hasonlóan ez is a tökéletesen kidolgozott felsőtestre épít. Özge Gürel alakítása annyiban merül ki, hogy csodálkozva, meredten bámul a férfi főhősre, mégis belopta magát a szívembe a produkció. Ez nagyban köszönhető annak, hogy Necip Memili egyedül elvitte a show-t, mellette pedig egy nagyon érzelmes, szerethető szálat kaptunk a két főszereplőtől.

5. Szerelemre várva

Főszereplők: Hande Doğandemir és Serkan Çayoğlu

Egy méltatlanul alulértékelt és elfeledett sorozat, ami sokkal többet érdemelne. A maga módján egy élvezhető, szórakoztató alkotás, bár egyértelműen elég butácska poénokkal van tarkítva. Ettől függetlenül élvezhető, a főszereplő színésznő ügyetlensége és belevaló férfi partnere igazán jól passzolnak.

6. Álmodozó

Főszereplők: Demet Özdemir és Can Yaman

A főhős talán legérzelmesebbre sikerült szerepe, mégis inkább egy valótlan, mesevilágba illő tündérmesére emlékeztet, emiatt azonosulni is nagyon nehéz a karakterekkel. Sajnos éppen a fő szál lett a leghihetetlenebb az egészben, de hogy a szánalmas vagy a nevetséges a megfelelő kifejezés rá, arról lehetne vitatkozni. A teljes sztori fele ennyi epizódban is elfért volna, de ettől eltekintve egyszer meg lehet nézni. Ha szeretnénk kicsit elkalandozni egy álomvilágba, akkor arra a Disney meséit ajánlom.

7. Mr. Wrong

Főszereplők: Özge Gürel és Can Yaman

Özge Gürel és Can Yaman legújabb közös szereplése. Ugyanazokra az elemekre épít, mint a férfi színész összes többi sorozata: kidolgozott felsőtest, lassítások, szédítő tekintetek. Teljes mértékben a női nézők, közülük is inkább az unatkozó háziasszonyok igényeire szabott elemekkel van megtöltve, ráadásul a történet sem olyan parádésan fejeződött be, mint ahogyan elkezdték. A produkció első fele dicséretet érdemel, élvezetes és magával ragadó, de sajnos a későbbiekben ez a lendület teljesen lenullázódott.

8. Szerelem van a levegőben

Főszereplők: Hande Erçel és Kerem Bürsin

A lista végéhez közeledve egy olyan sorozat következik, ami közel sem ér fel arra szintre, ahova sokan pozicionálják. Ebből a szériából pont az hiányzik, ami egy ilyen sablonos alkotást szerethetővé tud tenni: érzelmek és poénok. Nagyon egysíkú, sem a történet, sem pedig a fő- és mellékszereplők nem tudják egyedivé, élvezhetővé tenni. Nálam éppen emiatt a megnézése is félbeszakadt.

9. Derült égből házasság

Főszereplők: Selen Soyder és Can Yaman

Kétségtelenül Can Yaman leggyengébb szereplése. Egészen elképesztő, hogy egy férfi főhősnek pusztán a jelenlétére próbálnak építeni, hiszen gyakorlatilag lezajlanak körülötte az események és ő maga semmit nem tesz hozzá. A mellékszereplők vagy ripacsok, vagy pedig önmagukban kevesek ahhoz, hogy elvigyék a show-t. Képtelen voltam az összes epizódot megnézni.

10. Házasságért örökség

Főszereplők: Demet Özdemir és Furkan Palalı

Demet Özdemir egy tehetséges színésznő, de a vígjáték műfajt nem neki találták ki. Egy komolyabb alkotás akár központi, akár mellékszerepe sokkal inkább passzol hozzá. A férfi partnere és közte lévő kémia a nullával egyenlő, a színészgárda legtöbb tagjának tehetsége pedig finoman szólva is vitatható.

Ha tetszett a cikk és szeretnél hasonló írásokat olvasni, akkor kövess minket a Facebook-on!

One thought on “10 romantikus vígjáték rangsorolva

  1. Mese ide, mese oda, az Álmodozó nekem nagyon bejön. Leszámítva a második rész (én így hívom), amikor 1 év múltával ismét találkoznak a szerelmesek. Én az előtt valami mással abba hagytam volna a sorozatot, valami más témával, amikor Can Divit megsebesül és elveszti az emlékezetét. Ez már nem kellett volna bele.

    Egyébként rengeteg kedvenc rész van benne, amit szerettem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük