március 21, 2023

Karácsonyi hangolódás filmekkel

Olvasási idő: 3 perc

Mézeskalács, sütemények, bejgli, adventi koszorú, last christmas és a többi. Mi tudna még ezeknél is jobban karácsonyi hangulatot kölcsönözni? Talán pár jó film.

A karácsonyi lovag

Vanessa Hudgens igazán hangulatos karácsonyi vígjátéka megnézhető a Netflixen. Egy romantikus történet 2019-ből, de ha a sztorit nézzük, akkor még régebbről, hiszen az álomlovag (Josh Whitehouse) a középkorból érkezik. Lássuk a történetet!

1334-et írunk, amikor Sir Cole találkozik egy öreg boszorkával, aki elrepíti őt 2019-be. A lovag megismer egy Brooke nevű fiatal tanárnőt, aki már teljesen lemondott az igaz szerelemről. Ahogy senki más, úgy a lány sem hiszi el, hogy valóban a XIV. századból érkezett. Kettejük kapcsolata gyorsan elmélyül, ám a lovagnak hamarosan vissza kell térnie a saját korába.

Magyar szinkronnal is elérhető, és amire a másfél órás film a végére ér, éppen elkészülhet a karácsonyfa.

Kiskarácsony mindenáron

Egy kicsit régebbről, pontosabban 2006-ból is találunk olyan filmet, amit érdemes megnézni, újranézni az ünnepekkor. Ilyen például a Kiskarácsony mindenáron című vígjáték Danny DeVito és Matthew Broderick főszereplésével.

A kisvárosban élő szomszédok a karácsonyra készülnek. Buddy elhatározza, hogy a házát annyi fényfüzérrel díszíti, hogy még az űrből is látható legyen. Steve ezt nem veszi jó néven és mindenképpen meg akarja őt akadályozni a megvalósításban. Buddy viszont nagyon eltökélt tervét illetően, ám a karácsonyi fényáradat hamarosan giccsparádévá változik.

Kimondottan szórakoztató alkotás, akár közös esti programként is megállja a helyét.

Hóbarát

Ha már a régebbi filmeknél tartunk, 1998-ig is érdemes visszanyúlni, ha egy érzelmesebb mozira vágyunk. Ennél a filmnél el kell vonatkoztatni attól, hogy mennyire elrugaszkodik a valóságtól, de a bájos karácsonyi filmekben látott repülő rénszarvasok után egy beszélő hóember igazán belefér.

Egy családapa balesetet szenved, melynek következtében meghal. Élete során a karrierje volt számára a legfontosabb és kevés időt töltött otthon. Félárván maradt kisfia nehezen viseli apja hiányát, de egy évvel később lehetőséget kapnak, hogy bepótolják, ami elmaradt, hiszen egy különös hóember bukkan fel az udvaron.

Nem ettől a filmtől kell várni az idei ünnep fénypontját, de ajándékbontás, vagy egy családi beszélgetés hátterében elmegy.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük