március 21, 2023

Karácsonyi hangolódás a Netflixen

Olvasási idő: 4 perc

Karácsony közeledtével a többség igyekszik az ünnepre hangolódni. Vannak, akik mézeskalácsot sütnek, míg mások a házukat dekorálják. A készülődésből nem maradhatnak ki a karácsonyi hangulatot kölcsönző, kellemes filmek sem, melyeket nézhetünk a televízió előtt ülve, a sütemények elkészítése közben is, de akár délutáni programként is a gyerekekkel. Ezektől nagy csodát nem érdemes várni, ahogy az adott év legnagyobb alkotásaihoz sem célszerű hasonlítani őket, de nem is akarnak többet adni a meleg, szeretetteljes hangulatnál. Arra a célra viszont tökéletesek. Most ilyen filmeket gyűjtöttem össze a Netflix kínálatából.

A karácsony mentőakció

Egy karácsonyi filmekre jellemzően habkönnyű, de szokatlanul vicces és szórakoztató, 2017-es francia karácsonyi vígjáték Alain Chabat főszereplésével.

A manók az ünnep előtt nemsokkal megbetegednek, így a Télapónak -, aki egyébként kimondottan ódzkodik az emberek közelségétől – el kell utaznia, hogy gyógymódot találjon számukra. Nem tudja, hogy működik az átlagos emberek élete, így számos nehézséggel és kalanddal kell szembenéznie, hogy megmentse a veszélybe került és egyben vészesen közelgő karácsonyt.

A szerelem illata

Vadonatúj karácsonyi romantikus film Nina Dobrev, Jimmy O. Yang és Darren Barnet főszereplésével.

Egy írónő több ezer kilométert utazik, hogy személyesen is megismerje álmai lovagját, akivel korábban az interneten sokat beszélgetett. Megérkezése után kellemetlen meglepetés éri, ugyanis kiderül, hogy nagyon csúnya játékot játszottak vele.

Karácsonyi cserebere

Amerikai karácsonyi vígjáték a 2018-as évből. Sikerességéről árulkodik, hogy már a harmadik része is elkészült. A főszerepben Vanessa Hudgens.

Egy cukrász lány magányos karácsonyra készül, de egy versenyen találkozik a tökéletes hasonmásával, aki mellesleg egy hercegnő. Szerepet cserélnek, de arra nem számítanak, hogy a másik élete sokkal jobban passzol hozzájuk. A második és a harmadik rész kevésbé ütős, mint az első, de egy átlagos, könnyen fogyasztható karácsonyi mozi szintjére mindenképpen felérnek.

Egy herceg karácsonyra

Ugyancsak egy három részből álló történetről beszélünk. Az első 2017-ben készült, majd 2018-ban folytatást kapott, 2019-ben pedig a harmadik is elkészült. A női főszereplőt Rose Mclver, míg férfi partnerét Ben Lamb alakítja.

Egy elszánt újságírónőt Aldoviába küldenek, hogy információkat szerezzen a rossz hírű hercegről. A palotába csak személyazonosságát eltitkolva tud bejutni, de közben rájön, hogy a herceg valójában egészen más, mint azt sokan hiszik, ráadásul a saját kilétére is fény derül. A két folytatás tartja az első rész színvonalát, így kellemes időtöltés lehet az ünnep minden napjára.

A karácsony igazi öröme

Egy amerikai karácsonyi vígjáték Romany Malco főszereplésével a 2019-es évből.

Az özvegy édesapa egyedül neveli gyerekeit. A pénzzel nem tud bánni, így amikor elveszíti állását a rádiónál, komoly gondba kerül a családja. Kénytelenek visszavenni a kiadásaikból és feladni a fényűző életüket, ám az édesapa közben rájön, hogy a gyásza után ideje rendbe hoznia a magánéletét is, hiszen a szerelem ott van az orra előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük