június 6, 2023

Virágzó szerelem – Egy minden értelemben összeillő párossal

Olvasási idő: 3 perc

Ismét egy történet a fiatal, valamiben mindig tehetséges lány és a gazdag, sikeres férfi szerelméről. Szerencsére azonban a Virágzó szerelem egy kicsit többet ad nekünk egy elcsépelt sablonnál.

Az eredetileg Kiraz Mevsimi című török sorozat főszereplője Özge Gürel és Serkan Çayoğlu, akik a való életben is egy párt alkotnak. Eredeti vetítése 2014 júliusában kezdődött és 2015 novemberében ért véget, nálunk pedig jelenlegi is műsoron van magyar szinkronnal. Műfajáról a történet is árulkodik: romantikus vígjáték.

Öykü egy fiatal, gyönyörű lány, akit anyja nevelt fel, ugyanis apja elhagyta őket. Ayaz egy sikeres, gazdag férfi, falja a nőket és úgy gondolja, hogy senki nem tud neki ellenállni. Öykü és Ayaz útja gyakran keresztezi egymást, hiszen a lány öccsének feljelentője éppen Ayaz, Öykü pedig mindent bevet, hogy elérje, hogy visszavonják a feljelentést. Eközben Öykü menthetetlenül szerelmes barátnője bátyjába, de ő nem viszonozza érzéseit. Ayaz viszont annál inkább.

Ebben a történetben sem fogunk talán semmi újat látni, de a sok Can Yaman felsőteste köré épült sorozat után vége hozzánk is elérkezett egy olyan, amiben Özge Gürel nemcsak mellesleg ott van valahol a háttérben, hanem valóban a sztori középpontjában van. Serkan Çayoğlu a Szerelemre várva című szériában is nagyon szerethető karaktert formált meg, de ezúttal Serkay Tütüncühöz kell hasonlítanom, mert egyértelműen látszik, hogy mennyire élvezi a szerepét, ami nélkül egy ilyen vígjáték nem is működhetne.

Nemsokkal a Szerelem van a levegőben után vágtam bele a megnézésébe és engem sokkal inkább magával ragadott. Egy jóval élettel telibb, vidámabb hangulatú és jobb humorral fűszerezett alkotás, ezért a gyalázatos 5,4-es átlag az IMDb-n meg sem közelíti a valóságot.

Ez a sorozat annak ajánlott, aki nem veszi zokon, ha egy vígjáték nem a férfi főszereplő kidolgozott felsőtestén keresztül próbálja kielégíteni a női nézők igényeit. Serkan Çayoğlu a kacér mosolyával és az apró gesztusaival képes elérni azt a hatást, amit más csak a meztelenre vetkőzésének lassításával. Ugyanez a pozitívum megilleti Çağlar Ertuğrul A szerelem csapdájában című sorozatban látott teljesítményét is.

A vígjátékok rengetegében az tud kiemelni egy-egy alkotást, azzal tud kitűnni a sok-sok azonos sablonra épülő történetből, hogy mennyire tud a szórakoztatni, képesek vagyunk-e megfeledkezni a nézése közben arról, hogy hányszor láttunk már hasonlót, valamint az az apró szikra, ami például Özge és Serkan között nagyon is ott van.

Remélem sokatoknak ad egy kis biztatást, hogy nálam legkevésbé sem 5,4 az értékelése. Ez a maga műfajában bőven megérdemel 8 pontot.

Ha tetszett a cikk és szeretnél hasonló írásokat olvasni, akkor látogass el a Paragraph Facebook-oldalára is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük