március 21, 2023

Remények földje – visszatekintés

Olvasási idő: 4 perc

Heteken belül, azaz A bosszú csapdájában befejeztével visszatér a képernyőre a Remények földje című sikeres drámasorozat, így a 2020 novembere óta várakozó rajongók végre szinkronnal is láthatják a harmadik évadot, tehát értelemszerűen a sorozat onnan folytatódik, ahol tavaly befejeződött, így egyetlen epizódról sem kell lemaradniuk a nézőknek.

Mivel az egy éves kihagyás elég hosszú, így arra gondoltam, hogy érdemes lehet egy összegző posztot írni az első és a második évad  fontosabb történéseiről, hogy ne megkopott emlékekkel vágjunk bele a folytatásba. Az alábbiakban ezt az összefoglalót olvashatod.

A legutolsó epizódok igen felborzolták a kedélyeket, hiszen Züleyha visszatérése a Yaman birtokra, közel sem hozta el a nyugalmat a család életében, mert férje, Demir még egy szolgálóhoz sem méltó sorsa ítélte tettéért. Mi volt ennek az előzménye?

Demir Yaman sorozatos kegyetlenségeinek lehettünk tanúi az első évad során, ugyanis a felesége iránti szeretetét képtelen volt megfelelő módon kimutatni. Züleyha ártatlansága ugyancsak megkérdőjelezhető, sőt, a Stockholm-szindrómát sem zárhatjuk ki esetében, mert akárhányszor feltárulkozott a lehetőség, hogy megmeneküljön az általa pokolnak nevezett Yaman birtokról, szíve – vagy a felelősségtudat és az elköteleződés családja irányába – mégis Demirhez húzta vissza.

Az Akkaya család élete sem nevezhető szokványosnak. Yılmaz megtörten kényszerült tudomásul venni, hogy szerelmének szíve már másé, így boldogságát a fiatal doktornő, Müjgan karjaiban kereste, akinek eleinte komoly kétségei voltak választottjával kapcsolatban, ugyanis közel sem volt biztos abban, hogy Yılmaz ténylegesen túl van múltbéli sérelmein. A férfi azonban mindent megtett, hogy meggyőzze erről a doktornőt és végül, az első évad utolsó epizódjában házasságot kötöttek. Ám a látszólagos nyugalom nem tarthatott sokáig – vagy el sem érkezett -, mivel Yılmaz a nászéjszakáját követő reggel megkapta Züleyha régi levelét, melyben leírta, hogy még mindig őt szereti, csupán anyósa, Hünkar fenyegetése miatt egyezett bele a házasságba.

A második évad történései sem voltak kevésbé dinamikusak. Züleyha immár második gyermekét várta, ám ezúttal az apa Demir volt. Hamarosan Müjgan is teherbe esett, így a két szerelmes tervei romba dőlni látszottak. A két gyerek megszületésével álmaik még inkább lehetetlenné váltak. Egy nap Züleyha titkos találkozót beszélt meg Yılmazzal, mert figyelmeztetni akarta, hogy veszélybe kerülhet a titka, miszerint ő Ercüment gyilkosa. Müjgan ekkor már nem bízott férjében, így követte őket és videóra vette az igencsak kétértelmű találkozót, amit később elküldött Demirnek, ő pedig ezt nagyon félreértette. Olyannyira, hogy elküldte Züleyhát a birtokról és megtiltotta neki, hogy lássa a gyerekeit.

A nő végső kétségbeesésében fegyverrel támadt a férjére és életveszélyesen meg is sebesítette őt. Demir azonban felépült, ám eközben a Hünkar támogatását is elnyerő Züleyha ezt az időt kénytelen volt börtönben tölteni, míg nem végül Demir mégis visszavonta az ellene szóló vádakat. Ezzel nyerhette vissza a reményét vesztett édesanya a szabadságát, amiről később kiderült, hogy nem sokban különbözik a börtöntől. A villába való visszatérése nem úgy alakult, ahogy azt elképzelte, ugyanis szinte szolgasorba taszítva kellett folytatnia az életét. Egy este üzenetet kapott, hogy Yılmaz találkozni akar vele, így a megbeszélt helyre ment, ahol azonban Müjgan várta őt azzal a szándékkal, hogy megölje.

Ez az a pillanat, ahol a második évad befejeződött, és innen követhetjük tovább nemsokára szinkronosan is az eseményeket. Ugyan sokan láttuk már eredeti nyelven a folytatást, de ezt egy spoilerektől mentes írásnak szántam, így az ezt követő részeket majd a szinkronos vetítéssel párhuzamosan, további bejegyzésekben tárgyaljuk.

Ha tetszett a cikk és szeretnél hasonló írásokat olvasni, akkor kövess minket a Facebook-on!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük