szeptember 20, 2021

A pénz nem boldogít és nem is tart örökké

Olvasási idő: 3 perc

Manapság kis túlzással húszféle támogatásnak nevezett alamizsna közül választhatnak azok a fiatalok, akik a pénzért képesek még egy életet is beáldozni, hogy megfeleljenek a rendszer elvárásainak. Mielőtt félreértések esnének, nem a gyerekvállalás ellen kívánok uszítani, sokkal inkább annak slendrián módja ellen. Ahogy azt a cím is sejteti, a felelősségteljes családalapítás, napjainkban oly divatossá vált teljes ignorálásáról fejteném ki a gondolataimat néhány bekezdésben.

Elég sok ismerős van a környezetemben, akik hozzám hasonlóan a húszas éveik közepén járnak és jobbik esetben várják most csak az első gyereküket. Ezzel persze nem is lenne különösebb probléma, ha nem lenne olyan nagyon átlátszó, hogy miért is teszik ezt. Általában úgy történik, hogy megjelennek a hírfolyamomban a magzat ultrahang képei, majd rövid időn belül már látom is a hétköznapi napon, egyszerű öltözetben lezajlott házaságkötésükkor készült fotókat. Nem is csodálkozom, mert ugye kell a papír a pénzhez. Számomra itt egy követés azonnali leállítása után véget szokott érni a történet, de próbálom használni a képzelőerőmet a folytatáshoz.

Egy egyszerű proli, ha meghallja a pénz csörgését, sok mindenre képes lehet. Ha gyereket kell hozzá csinálni, hát arra. Természetesen az nem számít, hogy milyen sorsa lesz később, hiszen nagyanyáinktól nem egyszer hallottuk már, hogy „Ti is felnőttetek valahogy.”. Ez így van. De mi lenne, ha nem valahogy nőne fel a gyerek? Nyilván jó dolga lesz, hiszen együtt marad a család, mert tudjuk, csökken a válások száma kicsiny hazánkban. Még szép, összeköti őket a babaváró. Ahogy mondani szokás: „ásó, kapa, nagyharang”, de azért manapság volna mivel helyettesíteni ezeket a kifejezéseket

10 év múlva az öntudatára ébredő, már hosszú ideje boldogtalan, a hitelek miatt egymás mellé kényszerült szülők gyermekeként cseperedő emberpalánta -, amikor az annak idején olyan jól hangzó babaváró már rég elfogyott – megkérdezi édesanyját: – Anya! Engem a gólya hozott? (Vajon elhangzik-e majd ez az őszinte válasz?) – Kisfiam, te a CSOK miatt születtél. Kislányom, te a babaváró miatt. – És most miért van ilyen nagy hasad? – Azért kisfiam, mert felújítjuk a házat.

Röviden: az állami birkarestanciára született gyerekek homlokára kéretik felírni: Készült Magyarország Kormánya megbízásából.

Ha tetszett a cikk és szeretnél hasonló írásokat olvasni, akkor kövess minket a Facebook-on!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük