június 6, 2023

Népszerű színészek, akiket a Szulejmán adott nekünk

Olvasási idő: 5 perc

A Szulejmán című történelmi sorozat Törökországban 2011-től 2014-ig, míg Magyarországon 2013-tól egészen a 2018-as év végéig volt műsoron. Az igaz történetet feldolgozó szériának hatalmas sikere volt, rengeteg nézőt ültetett minden héten a televíziók képernyői elé világszerte. Összesen négy évadból áll, melyek az Oszmán Birodalom tizedik szultánjának uralkodásán kalauzolják át a nézőket. I. Szulejmán szultánról beszélünk, akinek idejében virágzott a birodalom és az akkori világ egyik legnagyobb hatalmú vezetőjeként tartják számon.

Az ikonikus sorozat, amit mind a rajongók, mind a török filmipart kevésbé méltatók is ismernek, idén ünnepli 10. születésnapját. A szultán életét feldolgozó sorozatból számos nagy nevet lehetne megemlíteni, hiszen mai szemmel visszanézve kis túlzással egy valódi sztárparádéról van szó, ami A szultána című sorozatra sem kevésbé igaz. Nem egy színésznek indította el a karrierjét és már korábban is ismert nevek váltak még nagyobbakká, ezáltal elérve a nemzetközi szintű hírnevet is.

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttem azokat a színészeket, akiknek híre azóta hozzánk, sőt még messzebbre is elért és ma is követjük munkásságukat.

Vahide Perçin

Ő az a színésznő, akit talán senkinek sem kell bemutatni. A sorozat negyedik évadjában a női főszereplő, Meryem Uzerli karakterét, Hürrem szultánát vette át, megörvendeztetve ezzel rajongók millióit. Vahide azóta is rendszeresen látható a képernyőkön, nálunk többek között az Anya (Anne), a Feriha (Adini Feriha Koydum) és a Remények földje (Bir Zamanlar Çukurova) című produkcióival.

Aras Bulut İynemli

Az ő nevét hallva a többségnek talán már nem is a felnőtt Bajazid herceg karaktere ugrik be elsőként, hiszen azóta számos nagyobb szerepe volt. Bemutatkozott a Çukur gengsztereként, láthattuk a Csoda a hetes számú cellában (7. Koğuştaki Mucize) című filmben Memoként, de megismerhették a nézők Az idő sodrásában (Öyle Bir Geçer Zaman ki) sorozatban is. Akik szívesen választanak eredeti nyelvű vagy kevésbé népszerű tartalmakat, azoknak az Içerde sem ismeretlen cím.

Burak Özçivit

A Szulejmán sármos katonája, Malkoçoğlu Bali bég nemcsak a szultán lányát bolondította magába, hanem sok női néző szívét is elrabolta. Leghíresebb szerepe egyértelműen a Végtelen szerelem (Kara Sevda), amiben Kemal Soydere karakterét alakította, de szintén magyar szinkronnal láthattuk a Madárkát (Çalıkuşu) is, ami egy 2013-as romantikus dráma.

Melike İpek Yalova

Isabella Fortuna kasztíliai hercegnőt alakította, aki idővel Szulejmán ágyasává, ezzel együtt pedig Hürrem ellenségévé vált. Legújabb szerepe ismét eljutott a magyar nézőkhöz is, ugyanis a Remények földje (Bir Zamanlar Çukurova) egyik fontos karakterét, Müjgan Akkayát játszotta egészen 2021 tavaszáig, amikor távozott a sorozatból.

Burcu Özberk

Hatice szultána és Ibrahim pasa lánya, Huriçihan szultána szerepében tűnik fel. Napjainkban ismét megjelenik a televízió képernyőjén, hiszen hétköznap esténként láthatjuk A szerelem csapdájában (Afili Aşk) című sorozatban Çağlar Ertuğrul oldalán, de szerepelt Akın Akınözü mellett is a Aslan Ailem című romantikus vígjátékban.

Cansu Dere

Firuze asszonyként mutatkozott be a sorozatban, akiről idővel kiderült, hogy szafavida hercegnő. Akik régebb óta követik a török szériákat, azoknak már az Ezelből ismerős lehet, de talán leginkább az Anya kapcsán jegyeztük meg a nevét. Jelenleg a Sadakatsiz című krimi női főszereplőjeként látható, de egyelőre magyar szinkronnal nem elérhető.

Hayal Köseoğlu

Nilüfer asszonyként, egy egyszerű szolgálóként láthattuk a Szulejmánban. Jelenleg A csodadoktor (Mucize Doktor) pletykafészke, Açelya szerepében tűnik fel a képernyőkön. A Csoda a hetes számú cellában című filmben is szerepelt, ahol Memo lányát, Ovát játszotta felnőttként.

Özge Gürel

Rana szerepében volt jelen a sorozat végén, Bajazid herceg ágyasaként. Később számos produkcióban bizonyított. Legismertebb szerepe A szerelem íze (Dolunay), ahol férfi partnere Can Yaman volt, ahogy a Mr. Wrongban (Bay Yanlış) is ők alkották a főszereplő párost. Továbbá játszott a Cseresznyeszezonban (Kiraz Mevsimi), illetve a Netflixen elérhető Anyám (Annem) című drámában is.

Okan Yalabık

Szulejmán szultán legfőbb bizalmasa, legjobb barátja, ám később mégis halálra ítéli. A színész nem csak Ibrahim pasaként lehet ismerős, Çagatay Ulusoy mellett játszott Hakan, a védelmező című sorozatban, valamint láthattuk a Halit Ergenç főszereplésével készült Sebzett szívben (Vatanim Sensin) is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük