szeptember 20, 2021

Ilyen macskát válassz gyerek mellé

Olvasási idő: 3 perc

Rengeteg olyan posztot olvashatunk, amikor a gazdi gyerek születése miatt szeretne túladni kedvencén. Fontos megjegyezni, hogy ez csupán a nem megfelelő informáltság miatt történik, hiszen a cicák kimondottan pozitív hatással vannak a gyerekek fejlődésére. Ezért feltétlenül javasolt inkább alaposan utánajárni, hozzáértőket megkérdezni, mielőtt felmerülne egy ilyen drasztikus döntés lehetősége. Bár a macskák többsége barátságos és elfogadó, személyiségük mégis változó lehet, bizonyos fajták pedig kimondottan ajánlottak gyerekek mellé.

Maine coon

Nem véletlen, hogy kedves óriásként emlegetik. Nagy termetű, súlya elérheti akár a 8-9 kg-ot is. Meglepő, de a legtöbb macskával ellentétben szereti a vizet. Intelligens fajtának mondható. Nagyon ragaszkodó és társaságkedvelő cica. Nemcsak kölyökként, hanem felnőtt korában is játékos marad. Mindenkivel barátságos, kiegyensúlyozott természetű.

Perzsa

Ezt a puha bundájú, imádni való fajtát akár egy plüsscicához is hasonlíthatnánk. Egy perzsa mellett a gyerekek könnyedén elsajátíthatják, hogy milyen a nyugodt játék. Imádja a kényeztetést, de nem a túlzott mozgásigényről híres. A lustálkodás mestere, viszont jobban szereti, ha egy magasabb ponton talál magának kényelmes fekhelyet.

Ragdoll

A ragdoll rongybabát jelent és okkal kapta ezt az elnevezést, ugyanis ha felemeljük, képes teljesen elernyedve lógni. Szeret a gazdája közelében lenni. Rendkívül szociális fajta, könnyen összebarátkozik a gyerekekkel és más állatokkal is. Szelíd és nagyon gyengéd. Egyedüli macskának nem feltétlenül ajánlott. Jól tanítható, intelligens.

Brit rövidszőrű

Átlagos méretű cica, orra nem túl hosszú, de nem is olyan rövid, mint egy perzsáé. Bundája olyan sűrű, akár egy szőnyeg. Nyugodt természetű és szociális. Mozgásigénye viszonylag alacsony. Gyerekekkel és más állatokkal is kompatibilis. Ragaszkodik a gazdájához, de az egyedüllétet is elviseli.

Sziámi

Az egyik legnépszerűbb macskafajta. Szereti, ha figyelnek rá, gazdájához pedig rendkívüli módon képes ragaszkodni. Beszédes, gyakran nyávog a gazdinak. Intelligens, tanítható, időnként a macskavilág kutyájaként emlegetik. Társaságkedvelő természete miatt társsal együtt ajánlott tartani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük