szeptember 20, 2021

Bob, az utcamacska

Olvasási idő: 2 perc

A Bob, az utcamacska (A Street Cat Named Bob) egy 2016-os, igaz történet alapján készült film, amit Roger Spottiswoode rendezett. Az azonos című könyv alapján készült, melynek elolvasását szintén csak ajánlani tudom, hiszen hatalmas sikere volt.

A történet a fiatal James Bowen történetét meséli el, aki utcazenészként éli mindennapjait és a drogokat sem veti meg. Amikor szükséglakásba költözik megismeri Bobot, a csodaszép vörös kandúrt. James először próbálja megkeresni a gazdát, majd miután nem jár sikerrel, útjára engedi a cicát. Azonban ezzel nem ér véget a történet. Nemsokára újra találkoznak, viszont Bob addigra megsérül, így állatorvoshoz kell vinni. Ekkor kezdődik kettejük barátsága, hiszen James az orvosi költéseket a következő hétre szánt kevés pénzéből fizeti. Bob gyorsan belopja magát az emberek szívébe. Mindenhová gazdájával tart, aki vállán üldögélve viszi őt magával.

Így indult Bob és James közös útja, ami az utcáról az igazi boldogsághoz vezette el őket és amiről James első könyvét is írta. A teljes filmből megtudhatod, hogy miként alakult életük az utcán és hogyan sikerült jobbra fordítaniuk sorsukat.

Egy igazán megható történet, ahogy a szakadék szélén álló férfi és egy gazdátlan cica egymásból erőt merítve lépnek túl minden akadályon.

Bob, a világ egy leghíresebb macskájává vált. James szerint ő mentette meg az életét és sokkal többet jelentett számára, mint egy társ. Bob 2020 júniusában átkelt a szivárványhídon. 14 évet élt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük