április 13, 2021

Webshopok áradata és a Zerox

Olvasási idő: 5 perc

Bizonyára te is vásároltál már online felületen keresztül, ha valamit nem találtál a boltokban, nem volt időd órákig a sorok között járkálni, vagy épp egy webshopban találtad meg a terméket kedvezőbb áron. Manapság egyre népszerűbb online rendelni, amit a 2020-ban hazánkat is elérő világjárvány még inkább előtérbe helyezett.

Számos előnyt lehetne a webshopok mellett felsorolni. Ilyen például, hogy általában nagyobb a választék, nincs nyitvatartási idő, nem kell sorban állni, kényelmes, sok esetben pedig olcsóbb is. Egy ilyen vásárlás során nem vagyunk helyhez kötve, gyakorlatilag bárhonnan lebonyolíthatjuk az üzletet, illetve szinte a világ bármely pontjáról rendelhetünk.

A webshopok nagyon gyorsan váltak a globális gazdaság óriásaivá és vonzották magukhoz a vásárlókat. Ahogy a mobilkommunikáció előtérbe került a közvetlen (face to face) kommunikációval szemben, az Amazon letaszította trónjáról a Tower Recordsot, a Wikipedia az Encyclopaedia Britannicát, úgy váltak egyre népszerűbbé a webshopok minden területen. Rengeteg webáruház közül választhatunk, ha a vásárlás legkényelmesebb módjára voksolunk inkább. Nincs, akinek ne lenne ismerős a már említett Amazon, vagy az eMAG, az Extreme Digital, az Alibaba, esetleg az Alza. Óriási cégek, szintén hatalmas forgalommal. Gyakorlatilag bármit meg tudunk már venni interneten keresztül, mindenhez megtaláljuk a megfelelő webshopot, mégis sorra indulnak az új, feltörekvő webáruházak, melyek igyekeznek megállni a helyüket az elképesztően nagyszámú konkurens között. Nincs ezzel másképp a mai nappal induló Zerox sem.

Mi az a Zerox?

Egy webshopról beszélünk, ami így első hallásra, olvasásra, egynek tűnik a sok közül, de előfordulhat, hogy nem is akar több lenni ennél. A cél az, hogy bebizonyítsák, egy kicsi vállalkozás is megállhat a lábán, ha stabil alapok támasztják alá és annak ellenére, hogy van az a része a piacnak, ami telített, mindig van hely az újdonságoknak. Működésének alapjául egy költséghatékony módszert választottak, miszerint nem alakítanak ki saját raktárt, ezáltal saját árukészlettel sem rendelkeznek. Okkal merülhet fel sokakban a kérdés, hogy egy ilyen áruházból, hogy lehetséges a rendelés, ha se raktár, se árukészlet. A válasz a következő: amikor leadod a rendelésedet, a Zerox ezután beszerzi az általad választott termékeket, majd kiszállíttatja neked, azaz a vásárlónak. Gyakorlatilag a cég, ahol a rendelést lebonyolítod, csak közvetítő szerepet tölt be a folyamatban, tehát koordinálja a vásárlásod lépéseit. Esetünkben a Zerox, nem is találkozik a termékkel, ugyanis a megrendelő azt közvetlenül a nagykereskedésből kapja. Egyszóval ez a dropshipping.

A Zerox már indulásának napján közel 8000 termékkel várja az érdeklődőket ráadásul az első héten akár 30%-os kedvezménnyel is rendelhetsz a nyitási akció keretein belül, szállítási idő tekintetében pedig mindössze néhány munkanappal kell számolnunk. A termékeket illetően nagyon széles a skála, ugyanis a nagyobb berendezési tárgyaktól a sporteszközökön át egészen az ajándéktárgyakig és házi kedvenceink felszereléseiig válogathatsz. Természetesen nem feledkeztek meg napjaink leginkább felkapott témájáról, a koronavírus-járványról sem, így kézfertőtlenítőket és maszkokat egyaránt forgalmaznak. A Zerox munkatársai az élő chat lehetőségét is felkínálják, illetve nyereményjátékokra is számíthatunk, ahol a kisorsolt különböző értékű kuponok felhasználhatók a rendelés leadásánál. A regisztrációt sem érdemes kihagyni, hiszen azzal hűségpontokat szerezhetsz, amelyeket további kedvezményekre válthatsz be.

Idővel sokféleképpen szeretnénk kitűnni a tömegből. Fontos, hogy naprakészek legyünk és igazodni tudjunk az aktuális trendekhez. Igyekszünk minden felmerülő kérdésre és problémára a lehető leggyorsabban reagálni és megoldást találni.

-fogalmazta meg a Zerox egyik alapítója.

Milyen termékeket lehet vásárolni?

A Zerox.hu oldalon megtalálható termékeket sok esetben az átlagos bolti árakhoz képest olcsóbban vásárolhatod meg. Ezen a ponton pedig az állatokkal kapcsolatos felszereléseket szeretném kiemelni, melyeket alaposabban is átnéztem. Kellemes meglepetés ért, hiszen ez nem tartozik fő profiljukhoz, mégis bőven akad választék. Természetesen nem a kisállatos üzletek kínálatát kell várni, hiszen egy induló vállalkozásnál mindig van mit javítani, de így sincs ok panaszra. A többszintes macskabútortól kezdve a samponokon keresztül a nyugtató hatású párologtatóval bezárólag meglepően sok mindent találhatunk. Emellett megemlíteném az ajándéktárgyakat, könyveket és a telefonos kiegészítőket, ugyanis nálam ezekből sosem elég. Meglepő vagy sem, de még néhány tartós élelmiszer vásárlására is van lehetőség, de azért a hétvégi nagybevásárlás lebonyolításához biztosan nem lesz elegendő.

Sokan gondolhatják, hogy felesleges ugyanarra a sarokra két kisbolt, vagy azt, hogy nem érdemes egy már amúgy is túlzottan telített területen mozogni és nem is lehet újat mutatni, de gondoljunk csak arra, hogy két kismama játszótéri beszélgetésének köszönhetjük a világ egyik legnagyobb autómegosztó rendszerét, egy otthon felejtett pénztárcának a hitelkártyát és két kaliforniai kollégistának pedig a 90-es évek e-mail szolgáltatóját. Persze ezek sikerének alapja az üzleti innováció, de miért ne lehetne egy induló vállalkozás valami újnak a kezdete? Márpedig mind az újat, mind a jót, de legfőképp a törekvést tudni kell becsülni és tisztelni.

A Zerox.hu mától várja a vásárlókat. Ne felejts el körülnézni, ha nem akarsz lemaradni a nyitási akciókról! → zerox.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük