február 8, 2023

Remények földje – Halál, vallomás és szerelmek

Olvasási idő: 4 perc

A Remények földje (Bir Zamanlar Çukurova) továbbra is sorra dönti a csütörtök esti nézettségi rekordokat Törökországban. Annak ellenére is töretlen a sorozat népszerűsége, hogy egymás után távoznak a legfontosabb szereplők. Előbb Vahide Perçin, majd Uğur Güneş, a legutóbbi részben pedig a Behice karakterét alakító Esra Dermancıoğlu búcsúzott.

A 85. epizód a korábbiakhoz hasonlóan sok izgalmat tartogatott számunkra. A legmegrázóbb pillanatokat egyértelműen Behice halála okozta, akiről végre kiderült, hogy ő ölte meg Hünkart. Miután fény derült az igazságra, Behice mindenki szeme láttára vetette le magát egy szikláról, s ami még drámaibb, hogy igazi fájdalom és gyász senki szemében sem tükröződött. Züleyha szintén okozott meglepetéseket. Demir Yaman az utóbbi időben titkos légyottokat szervez Ümittel (Hande Soral), miközben Züleyha érzései Yılmaz iránt elmúlni látszanak. A török nézők felháborodása sem alaptalan, akik szerint a régi szerelemnek gyakorlatilag már nyoma sincs, ugyanis Züleyha egyre inkább annak adja jelét, hogy gyengéd érzéseket táplál Demir iránt. Ehhez viszont már késő, hiszen a férfi elhidegülése szemmel látható és valljuk be, érthető is.

Furcsának tartom, hogy Yılmaz halála ilyen érzelmeket váltott ki Züleyhából, de emelem kalapom a készítők előtt, hogy be merték dobni ezt a fordulatot.

A legfrissebb epizód utolsó jelenetében ugyancsak egy hatalmas bejelentésnek lehettünk tanúi, amikor Fekeli számon kérte Fikretet viselkedése miatt és magyarázatot követelt. Fikret nemsokkal korábban még Adnan Yaman sírkövét is darabokra törte, így a nézők is okkal várták a választ erre a kirohanásra. Fikret tehát elárulta, hogy Adnan Yaman valójában az apja.

Nem is kérdés, hogy egy újabb, sokáig elhúzódó eseménysorozat magjai kerültek ezzel elhintésre, de vajon lesz-e idő a kifejtésére a széria végéig?

Januári információk alapján ugyanis a sorozat a harmadik évad végeztével végleg befejeződik, hiszen alapvetően egyetlen évadosra tervezték, ám a nagy siker felülírta a terveket. A tegnap, február 27-én, valamint a ma délután szárnyra kelt híresztelések azonban adnak némi reményt, hogy műsorra tűzik a negyedik évadot. Ami biztos, hogy jelenleg a sorozat lezárására készül stáb, az ellenkezője nincs megerősítve, a hiteles információkra ezzel kapcsolatban mindenképp várnunk kell, bár személyes véleményem az, hogy a történet kissé kezd elfáradni, és sokkal inkább egy méltó befejezés tenné fel az i-re a pontot, semmint egy újabb szezon.

Hónapok óta napirenden van a Fekelit megformáló Kerem Alışık távozása, akinek szereplése már a harmadik évadot megelőzően sem volt teljesen biztos, ám a legújabb hírek szerint a színész legkésőbb a harmadik évad befejeztével elhagyja Çukurovát függetlenül attól, hogy végül megszületik-e az a bizonyos negyedik évad (amit kétlek).

Melike İpek Yalova is meglepő nyilatkozatot tett nemrégiben. Bevallása szerint fárasztó számára a forgatás és adanai tartózkodása, illetve hiányzik neki isztambuli élete, így felmerül annak lehetősége, hogy idő előtt hagyja el a stábot. Hasonló hírek terjednek Hilal Altınbilek kapcsán is, de ezeket egyelőre senki nem erősítette meg

2 thoughts on “Remények földje – Halál, vallomás és szerelmek

  1. Élvezettel olvasom az irásait a szinte mindig , nagyon olvasmányos! Aki figyelemmel kiséri a sorozatot az mindent ért, de a magyar nézök még nagyon le vannak maradva! csak egy megjegyzés Melike ipak- val kapcsolatban erről egyébként nem tesz emlitést nula a szinészi játéka nevetséges, olyan mint a gyerekeim az egyetemi szinpadon szerepeltek és kb. igy adták elő az előadást semmi nincs benne, hogy magával ragadjon se tüz se szenvedély, csak egy monológ az egész!! Nagyon örülök, hogy az többiben nem vesz részt még a jó szinészeket lehuzza!

  2. Furcsa hogy a magánügyeik felborítanak egy sorozatot.
    Pont ugyan abba a nőbe szerelmesek a valóságban.Előszőr ,Yilmazzal,majd majd Fekelivel élt Zülea.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük