június 6, 2023

Mr. Wrong – a szuper páros újra egy sorozatban

Olvasási idő: 4 perc

A szerelem ízéből megismert Özge Gürel és Can Yaman ezúttal Deniz Fatiguezer rendező 2020-as romantikus komédiájában alkotnak egy párt. Már a magyar nézőknek sem kell tovább várni, hiszen a részek szinkronosan láthatók a Life TV-n. A Mr. Wrongban (Bay Yanlis) más, korábbról ismert színész is feltűnik állandó mellékszereplőként. Az Álmodozó egyik legkomikusabb karakterét, a Cey Ceyt játszó színész, Anil Celik itt Emrét alakítja, Feri Baycu Güler pedig az egyik anyukát.

Ezgi egy fiatal lány, akinek kora ellenére már rengetegszer kellett csalódnia az életben, gyakorlatilag minden kapcsolata totális kudarccal végződött. Három hónappal az utolsó szakítása után egy nem túl hétköznapi helyzetben megismeri Özgürt, minden nő álmát, aki egy közismert étterem-tulajdonos. Özgürnek esze ágában sincs megállapodni és elkötelezni magát, élvezi a szabadságot, az éjszakai életet és váltogatja a nőket. Ezgi szerencsétlen sorsa tovább fokozódik azzal, hogy albérletéből is ki kell költöznie, így unokatestvére, Cansu lakásában köt ki, aki egészen véletlenül Özgür szomszédja. Az igazi kalandok csak ezután következnek.

Can leglazább alakítása minden kétséget kizáróan Özgür Atasoy. Egy egészen új oldaláról ismerhetjük meg. Olyan, mintha minden eddigi karakterét összegyúrták volna: egy kicsi Can Divit jószívűségéből, egy kicsi Yalin Arasból, a rosszfiúból és egy kicsi Ferit Aslan eleganciájából. Ezek mellett viszont van valami, ami egyedül Özgürben van meg ilyen domináns módon: a lazaság.

Özge Güreltől A szerelem íze Nazlijaként egy csendes, félénk, visszafogott egyetemista lányt szoktuk meg, Ezgiként viszont egy teljesen új karaktert hoz. Egy lány, aki nem veti meg a bulikat és kétségbeesetten keresi a szerelmet. Kimondottan tetszik, hogy a Dolunay merevségét a Wrongban már magunk mögött hagyhatjuk, illetve a drámai vonalat is felváltja a románc és a komédia. Ezenkívül pozitívum, hogy a kezdetektől fogva szikrázik köztük a levegő, míg Nazli és Ferit közt végig volt egy kis feszültség. Ezúttal teljesen egyenrangú felekként kezdik a barátságot és jóval korábban válik nyilvánvalóvá, hogy ennél sokkal többről van szó, mellesleg a közéjük gördülő akadályok sem olyan mértékűek.

A mellékszereplők kiválasztása tökéletesre sikerült. Cansu és Deniz rendkívül szimpatikusak, illetve saját szálaik is kimondottan izgalmasak. Levent karaktere eleinte visszataszítónak tűnt, de nagyon gyorsan megkedveltem az egysoros alázásait, melyekkel rendre feldobja az amúgy sem lapos hangulatot. A szülőket semmi esetre sem hagynám ki a felsorolásból. Feri Baycu Güler, az Álmodozó minden lében kanál szomszédasszonya itt Ezgi édesanyjaként remekel. A két anyuka egymásnak szöges ellentétei. Egy egyszerű, átlagos asszony, illetve egy jómódú, gazdag nő, akik tökéletesen megértik egymást, ha gyerekeik közös jövőjének egyengetéséről van szó.

Mint a legtöbb török sorozat, a Wrong is visszaadja azt a mérhetetlen tiszteletet, amit a fiatalok az idősek felé tanúsítanak, emellett pedig azt is, hogy mennyire őrzik a hagyományokat. Ez utóbbit úgy teszik, hogy nem ragadtak le a múlt évszázadban, az öregebbek tisztelete pedig beépült a fiatalok kultúrájába, ami nálunk már abszolút kihalófélben van.

A Mr. Wrong egy pehelykönnyű vígjáték, amit bátran ajánlok mindenkinek. Özge és Can újra bebizonyította, hogy milyen összeillő és szerethető párost alkotnak. Remélem a későbbiekben is láthatjuk majd őket együtt a képernyőn.

Értékelésem egyértelműen 10/10.

Képek forrása: IMDb

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük