június 6, 2023

Mikorra várhatjuk a folytatást?

Olvasási idő: 2 perc

Néhány hónapja sajnos el kellett búcsúznunk egyik kedvenc sorozatunktól, a Remények földjétől. Valójában nem ért véget, ugyanis Törökországban minden csütörtökön a megszokott időpontban nézhető az ATV-n, nálunk viszont a második szezon végeztével felfüggesztették a vetítést.

Ennek oka egészen egyszerű. A harmadik évadot 2020 nyarán kezdték forgatni, a premier pedig szeptemberben volt. Eredeti nyelven heti egy részt adnak le, ami nagyjából három magyar epizódnak felel meg. Mivel a második évad nálunk novemberben befejeződött, így nem nehéz kikövetkeztetni, hogy heteken belül utolérte volna a szinkron a török részeket. Be kell vallani, hogy sajnos előbb vagy utóbb mindenképpen nélkülöznünk kellett volna Cukurovát a képernyőről.

Ha belegondolunk, ez így normális, még akkor is ha nehéz elfogadni. Bármilyen többévados sorozat esetében vannak szünetek, hiszen egy évben egy évadot forgatnak le.

Mikorra várhatjuk a folytatást?

Millió találgatással lehet találkozni a világhálón, de az utóbbi időben az önjelölt médiaszakértők is megjelentek a közösségi oldalakon, akik meg nem erősített forrásokra támaszkodva állítanak pontos dátumokat.

Mi az igazság?

A sorozat harmadik évada még nem ért véget Törökországban, így addig – nagyjából április-májusig – nem valószínű, hogy számíthatunk a szinkronos harmadik évadra. Több lehetőség is felmerülhet. Egyik az, hogy TV2-n jelenleg futó sorozatok befejeztével a régi idősávjában látható majd a Remények földje. Szóba jöhet, hogy új időpontra teszik a vetítést, ezzel megkockáztatva az esetleges alacsonyabb nézettségi adatok elérését. Merész lehetőségként ott van az az opció is, hogy ismét fele-fele arányban adják majd egy másik sorozattal, azaz 20-25 perces részletek lennének láthatók egy adott napon.

Történjen bárhogy is, az biztos, hogy a szinkronos folytatásra még legalább négy hónapot várnunk kell.

Képek forrása: IMDb

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük