június 6, 2023

Álmodozó – Can mint Can – a legszerethetőbb alakítása

Olvasási idő: 4 perc

Cagri Bayrak rendező vígjátéksorozata, a 2018-2019-ben a Star TV-n vetített Erkenci Kus (Álmodozó) Magyarországon is kiemelkedően népszerű. A sorozat értékelése szinte mindenhol meghaladja a 8/10-et, ami már önmagában elég árulkodó. A főszerepben ezúttal Demet Özdemir látható Can Yaman oldalán, mellettük pedig A szerelem íze Fatosát alakító Öznur Serceler tűnik fel.

A történet szerint Sanem, a nagy álmokat szövögető lány minden vágya, hogy író legyen és a Galápagos-szigetekre költözzön, emellett pedig szeretne kilépni sikeres nővére, Leyla árnyékából és szüleinek is bizonyítana. Leyla segítségével felveszik dolgozni az ő munkahelyére, ahol megismerkedik a nagyfőnök fiával Cannal, akivel mar első találkozásukkor megjelenik az a bizonyos szikra. Kettejük románcát beárnyékolja a sok hazugság, melybe Sanem önhibáján kívül, mindössze jóhiszeműsége és segítő szándéka miatt cseppent. Fél beismerni mindent, mert az akár a kezdődő kapcsolatuk végét is jelentheti, így inkább magában őrlődik lelkiismeretével.

Can Yamant már több különböző karakterként is láthattuk, de talán Can Divit állhat legközelebb a szívünkhöz az Álmodozóból. Emberségből abszolút jelesre vizsgázott az én szememben már a kezdeti epizódok mindegyikében. Ennek ellenére be kell vallanom, hogy az első néhány rész nem sikerült a legütősebbre, nagyjából a tizedik után kezdtem megkedvelni. A történet alapkoncepciója elsőre nem tűnt túl fantáziadúsnak, de hamar kiderült, hogy az egyszerű kezdés nagy izgalmakat tartogat, amihez kellett a szimpatikus színészgárda is.

Először Can sorozatai közül A szerelem ízét láttam, így abszolút Özgével alkotják a szememben a tökéletes párt. El kell ismerni, hogy Demettel is nagyon szerethetőek, bár a kémia közel sem akkora, mint Nazlival vagy Ezgivel, ez persze cseppet sem ront a színvonalon, ugyanis a lány nagyszerű alakítása erről elvonja a figyelmet.

Ki kell térnünk Can hosszú hajrára is, mert képtelen vagyok szó nélkül elmenni mellette. Akár százszor is megnézhetem a sorozatot, de valahogy akkor sem tudom neki megbocsátani. Illik a szerephez, illik magához a karakterhez, talán még egy kicsit jól is áll neki, de mégiscsak a rövid haj a befutó. A kiengedett loboncról viszont inkább ne beszéljük, jobb nem gondolni rá.

Térjünk át a mellékszereplőkre!

Öznur imádni való volt Fatosként és nagyon sajnáltam, hogy ezúttal kevesebb szerepet kapott. A komikus mellékszálat Cey Cey, Deren, Zebercet és Ayhan viszik, közülük pedig Derent szeretném kiemelni. Az első pillanattól kezdve tele van rosszindulattal Sanem irányába, amit a Can iránti vonzalma miatti féltékenység csak tovább fokoz, de így is könnyen meg lehet kedvelni.

Zebercetet őszintén szólva nem tudom hova tenni, mert néhány megnyilvánulása elképesztően ripacs, maga a karakter hihetetlenül buta, szinte már életszerűtlen érzete van, így vele azonosulni képtelenség, színészi alakítása pedig nagyon silány, így megnézném más szerepben is, hogy jobban tudjak véleményt alkotni. A szülők komikus mellékvonala eleinte feleslegesnek és idegesítőnek tűnt, de ez úgy változik, ahogy halad előre a történet. Bár sokat nem adnak hozzá az eseményekhez és ha nem lennének sem változtatna semmin, mégis hiba lett volna őket kihagyni, mert csipkelődésüket nem lehet nem szeretni. Ami viszont példaértékű, hogy 30 év házasság után is milyen szeretet van köztük. Mevkibe személyiségét Kocsis Mariann hangja tökéletesen adja vissza, nála jobb szinkront el sem lehetne képzelni hozzá.

Összességében azt mondom, hogy a vontatott indulás ellenére nem bántam meg, hogy nem adtam fel, hiszen eleve nem illik az első epizód után elkaszálni egy sorozatot, főleg így, hogy a főszerepben Can Yaman látható.

Ha 10-es skálán kellene értékelnem, 10 pontot adnék, de a Can bizarr hajzuhataga Jason Momoa-hatást kelt, így a végeredmény részemről egy nagyon erős 9-es.

Te hány pontot adnál az Álmodozóra?

Képek forrása: IMDb

2 thoughts on “Álmodozó – Can mint Can – a legszerethetőbb alakítása

  1. Az én véleményem szerint Can Yaman és Demet Özdemir (Álmodozók) sokkal erősebb kémia van illetve volt, mint Özge Gürel és Yaman között a Szerelem ízében, vagy akár Mr wrongban.

  2. Ami a kémiát illeti, teljesen egyetértek és fel nem tudom fogni, mi ez Can/Sanem álompár hisztéria, de ha így látják, legyen! Özge Gürellel csak Açelya Topaloglu veheti fel a versenyt az eddig látottak alapján, legalábbis szerintem. Ami a kinézetét illeti, azzal vitába szállnék! Igaz, hogy a tökéletes úriember Ferit Aslan a favorit, de engem az egy év után visszatérő vadember Can Divit is lenyűgöz, csak a szakálla lehetne rövidebb, arról nem beszélve, hogy itt hozza legjobban a megtört, reményvesztett karaktert, ami miatt úgy gondolom, hogy drámai szerepekre is képes lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük