október 18, 2021

A Felkelő Nap országának fővárosa – Tokió

Olvasási idő: 2 perc

Ha a világ legnépesebb várostömörüléséről hallunk, akkor mindenki tudja, hogy egyértelműen Tokióról van szó. A Japán főváros teljes lakossága az agglomerációval együtt a Wikipedia adatai alapján a 38 millióhoz közelít.

A város 23 kerületből áll, melyek mindegyike saját önkormányzattal és polgármesterrel rendelkezik. Tokióhoz több sziget is tartozik, de ezek lakossága folyamatosan csökkenő tendenciát mutat. A főváros közlekedésének jelentős része vasúton zajlik, a tömegközlekedés rendkívül tiszta. Tokió Japán legjelentősebb légi, vasúti és közúti csomópontja mind belföldi, mind külföldi viszonylatban.

Tokiót a Felkelő Nap országának fővárosaként is emlegetik. Egyszerre van jelen a tradíció és napjaink legmagasabb szintű fejlettsége.

Nehéz lenne néhány pontban összefoglalni mindazokat a nevezetességeket, amelyeket egy tokiói utazás során mindenképp meg kell látogatni. Ahol feltétlenül körül kell nézni, az Akihabara, a világhírű bevásárlónegyed. A Tokió torony az Eiffel-torony mintájára készült, funkciója szerint tv antenna. Japán egyik legmagasabb mesterséges építménye, a város jellegzetes éjszakai fénypontja. Ha már a toronyban járunk, érdemes megcsodálni a Minatóra nyíló kilátást is.

Tokió torony

A Szivárványhíd éjszakánként napenergiával működik és átszeli a Tokiói-öbölt csaknem 800 méter hosszan. Nagyszerű lehetőség, hogy vessünk egy pillantást akár a vitorlázókra, akár a felhőkarcolókra. A Mori torony melletti óráspókot az arachnophobiások kihagyhatják, de a többieknek kötelező célpont. Érdemes felfedezni a Yoyogi Parkot is, aminek közepén egy tavat találhatunk. Azoknak, akik szeretik a zsúfolt helyeket, javasolt tenni egy sétát a Shibuya crossing felé, ami a világ legforgalmasabb gyalogátkelője.

Yoyogi Park

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük