október 18, 2021

10 lenyűgöző hely a világon

Olvasási idő: 4 perc

A többség talán bele sem gondol, hogy milyen csodálatos bolygón élünk. Hatalmas vízesések, lenyűgöző tavak, a természet vagy akár az ember szemkápráztató alkotásai. Nem egyszerű egy tíz helyszínből álló listát összeállítani, mégis megpróbáltam kiválasztani néhány helyet, ahová mindenképp érdemes ellátogatni.

Benegil tengeri barlang, Algrave, Portugália

Algrave Portugália legdélibb tartománya. Ide érkezve a strandolás kötelező programnak számít, annak ellenére, hogy nehéz választani a szebbnél szebb tengerpartok közül. Ezt a barlangot viszont mindenkinek látnia kell.

Iguazú-vízesés, Argentína és Brazília határán

Az Iguazú Nemzeti Park területén található vízesés legmagasabb pontja 82 méter és 270 zuhogóból áll. Az Iguazú és a Paraná folyó torkolatánál alakultak ki. Egy U-alakú, 150 méter széles szakadékban látható, ami 700 méter hosszú.

Antilop-kanyon, USA

Arizona államban található, nem messze Page városától. A képre rápillantva azonnal egyértelművé válik, hogy miért ez az egyik legnépszerűbb kanyon Amerikában.

Moeraki gömbsziklák, Új-Zéland

Új-Zélandon a Moeraki és a Hampden nevű települések közötti tengerparton találhatjuk ezeket az első ránézésre szinte szabályos gömb alakú sziklákat. Átmérőjük a három métert is eléri.

Szószék-szikla, Norvégia

Norvégiában, Rogaland megyében található ez a hatalmas, 600 méteres magasságot is meghaladó szikla. Az utóbbi években az ország leglátogatottabb turistacélpontja.

Cinque Terre, Olaszország

Az elnevezés (öt föld) onnan ered, hogy a területen öt település osztozik. Olaszország legkisebb nemzeti parkjának, a Cinque Terre Nemzeti Parknak a része, a Ligur-tenger partján található.

Bryce Canyon Nemzeti Park, USA

Utah állam déli területén található, kedvelt turistacélpont, de mivel félreeső helyen fekszik, így a Grand Canyon jóval látogatottabb. Az USA egyik legszebb nemzeti parkjaként tartják számon.

Kappadókia, Törökország

Törökországban, Kayseritől nem messze lehetünk tanúi ennek az egyedülálló látványosságnak. Természet alkotta tornyai “Tündérkémény” néven váltak ismertté.

Patkó-kanyar, USA

A Colorado folyó Page mellett található, azon belül pedig a Grand Canyon Nemzeti Parkban. Hatalmas mérete miatt a teljes kanyart csak nagylátószögű objektívvel lehet rögzíteni.

Zhangjiajie üveghíd, Kína

A híd két sziklafalat köt össze 300 méteres magasságban és 430 méter hosszan. A szakadék felett átsétálva lenyűgöző látványnak lehetünk tanúi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük