június 6, 2023

Ezeket a filmeket ne hagyd ki karácsonykor!

Olvasási idő: 3 perc

1. Karácsony a kastélyban

A Merritt Patterson (Katie) és Andrew Cooper (Alexander Booth király) főszereplésével készült 2018-as film teljes mértékben nélkülözi a főgonoszt, de még a konfliktust is. Katie, a profi műkorcsolyázó barátnőjével közös műsorra készül San Senova királyának palotájában, természetesen karácsonykor. Világmegváltást persze ettől a filmtől sem várhatunk, de a Reszkessetek betörők helyett jó választás.

2. Karácsonyra összezárva

Amyn Kaderali 2019-es filmjének főszereplője két pilóta: Julianna Guill és Corey Sevier, azaz Nina és Brady. A két fiatal Clevelandben ragad, ugyanis a nagy hóvihar miatt leállítják a légiközlekedést. Nem marad más választásuk, mint Nina családjánál tölteni a karácsonyt, ahol Bradyt a párjaként mutatja be a lány. Remek vígjáték, az én várakozásaimat egy kicsit felülmúlta, ajánlom minden korosztálynak.

3. A Karácsony története

Juha Wuolijoki finn rendező 2007-es filmje egy lépéssel közelebb hozza a karácsonyi csodát mindenki lelkéhez. Évszázadokkal ezelőtt a Lappföldön élő 7 éves Nikolas elveszíti szüleit és testvérét, így a falu családjai felváltva gondoskodnak róla. Minden karácsonykor ajándékot készít az ottani gyerekeknek, ami felnőtt korára már-már hagyománnyá válik. A szívmelengető történetbe családi film formájában kapnak betekintést a nézők, valamint megismerhetik a Télapó legendáját.

4. Karácsony 9-től 5-ig

Jill Carter 2019-es romantikus filmje, amit bűn lenne kihagyni. Jennifer (Tiya Sircar) egy fiatal újságíró, aki azt a feladatot kapja, hogy a karácsonyi időszakban eladóként vállaljon munkát és a karácsony valódi értelméről írjon cikksorozatot. Rövid időn belül más cél lebeg már a szeme előtt: megmenteni az áruházat, de közben megtalálja a szerelmet is. Ez a kettő pedig nehéz döntések elé állítja a fiatal lányt.

5. Polar Expressz

A Vissza a jövőbe rendezője, Robert Zemeckis alkotta meg ezt az animációs kalandfilmet. A történet főhőse egy tinédzser fiú, aki szerint a Mikulás csak a szülők meséiben létezik. Ám egyik nap egy hatalmas csillogó vonat, a Polar Expressz áll meg a házuk előtt, amire felszállva kezdetét veszi a kaland és az utazás az Északi-sarkra. A 2004-es alkotásban élőszereplők játéka jelenik meg animálva, Tom Hanks pedig öt különböző szereplőt is alakít. Tökéletes lezárása a listának és remek indítása lehet a karácsonyi pihenésnek.

Képek forrása: IMDb

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük