június 6, 2023

Remények földje – Mit várok a 3. évadtól?

Olvasási idő: 6 perc

Korábban már leírtam a gondolataimat a főszereplők egymáshoz való viszonyáról és arról is, hogy mit gondolok Azize néniről. Ebben a cikkben azt részletezem, hogy milyen reményeket fűzök a sorozat harmadik évadához, miért várom és milyen folytatásra számítok.

Spoilerektől mentes írást olvashattok, így az is nyugodtan elolvashatja, aki nem jutott el a második évad befejező epizódjaihoz, mert a szinkronos részeket követi.

A második évad közepétől egészen felpörögtek az események és lehet következtetéseket levonni a folytatással kapcsolatban. Az új évadban sok mindenre megoldást várnék a készítőktől.

Züleyha és Demir házassága már a végleteknél is tovább bonyolódott. Láttuk Züleyha szenvedését, amiről csak a birtokon élők tudtak, láttuk őt elveszteni minden reményét, amikor el akarta dobni az életét, láttuk, ahogy minden méltóságát elveszítve alázza meg magát mindenki előtt, amikor fiáért könyörög. Láthattuk, amikor Demirt az ujja köré csavarja és egyetlen szavával bármit elér nála, de rettegését is férjétől, amikor hangot ad fájdalmának. Úgy gondolom, hogy a számos szökési kísérlet, majd a maradásra vonatkozó ígérete után már ideje lenne külön utakon folytatniuk, akár úgy is, hogy a gyerekek Demirnél maradnak, amivel a kettejük közti feszültség tovább fokozódhatna. Az ellenkezőjét is el tudom képzelni, hogy Züleyha elveszi Demirtől a két gyereket és menekülésre kényszerül annak érdekében, hogy megóvja őket Demir haragjától.

Yilmaz és Müjgan kapcsolata már a kezdetektől fogva halálra volt ítélve, hiszen Yilmaz igaz szerelme végig Züleyha volt. Az én szememben neki Müjgan csak egy elkeseredett próbálkozás volt a boldogságra, egy kísérlet a felejtésre, később pedig csak apai kötelességei tartották felesége mellett. Kerem Ali születése két részre osztotta a rajongókat. Valaki megértette Müjgan fájdalmát és ellenszenvét férjével szemben a sok szenvedés miatt, míg mások Yilmaz elkeseredettségével azonosultak inkább. Én valahol a két tábor között vagyok. Folytatásként úgy érzem kellőképp felkavarná az amúgy is hullámzó tengert, ha Müjgan egyszerre próbálná büntetni Züleyhát és Yilmazt azzal, hogy Kerem Alit és Adnant is elrabolja. A jelenlegi epizódokban szerintem egyre jobban körvonalazódik a hajlam Müjganban arra, hogy bármit képes legyen megtenni annak érdekében, hogy bosszút álljon és tönkretegyen másokat. Az első olyan történés lenne a sorozat indulás óta, ami Demir és Yilmaz együttműködésére adhat okot… vagy a még erősebb gyűlöletre.

Rögtön Leyla születése után szembetűnő volt, hogy Demir ragaszkodása Adnanhoz közel sem olyan erős, mint lányához. El tudom képzelni, hogy Demir már csak a Yilmaz iránti gyűlölete miatt tartja majd maga mellett Adnant. Ezzel együtt azt is észrevettem, hogy Züleyha pedig fiához ragaszkodik jobban. Ti hogy látjátok? Züleyha képes lenne különbséget tenni gyermekei között?

Megfordult a fejemben az is, hogy vajon belefér-e a sorozatba egy akkora fordulat, hogy Kerem Ali vérszerinti édesapja nem Yilmaz, de látva Müjgan beteges ragaszkodást, ezt nem tartom elképzelhetőnek.

Számtalanszor volt, hogy Hünkar és Fekeli próbálták csitítani fiaik viszályát, ahogy szemtanúi lehettünk annak is, hogy Yaman asszony Ali Rahmetet óvja Demirtől. Ezt is kétféleképpen lehet értelmezni. Fiát oltalmazza mindentől, ahogy mindig is tette és nem akarja, hogy börtönbe kerüljön, vagy nem akarja, hogy valódi apjának ártson. Utóbbin sokat gondolkodtam az elmúlt néhány hétben. Egyértelmű, hogy Hünkar védi szerelmét. Többször is szó esett arról, hogy Fekelinek nem volt bátorsága megkérni a kezét, de azt nem említették, hogy azelőtt történt-e köztük valami. Viszont az ellenkezőjét sem, így ennek lehetősége is nyitva áll a készítők előtt.

Szeretnék egy kicsit kitérni a mellékszereplői gárdára is, legfőképp Saniye karakterére. Két évadon át néztük, hogy mennyire vágyik egy saját gyerekre, aki részben Üzüm pótolhat, de ha valaki, hát ő megérdemelné, hogy anya lehessen. Ti hogy gondoljátok?

Gaffur összességében egy vicces, szórakoztató karakter, aki színt visz az eseményekbe bohókás személyiségével, de nem lehet elmenni önzősége és pénzéhes természete mellett, amiért ideje lenne, hogy megbüntesse a sors.

Cetin és Gülten az a két személy, akikre ha valaki rosszat mond, biztos, hogy nem figyelte kettejük szálát, mert a legjóságosabb szereplők közé tartoznak. Tökéletes párt alkotnak és engem végtelenül elszomorítana, ha végleg külön utakra lépnének.

Behice nálam kimarad az új évad lehetőségeiből,, mert a gondolatától is ideges leszek. A teljes Yaman családban nincs annyi rosszindulat, mint abban a nőben egyedül. A kétszínű, manipulatív viselkedését pedig ne is említsük. Örülnék, ha búcsút vennénk tőle.

Boldog lezárást biztosan nem kaphatunk, hiszen mindkét férfinak van közös gyermeke Züleyhával, illetve Yilmaznak Müjgannal is. A rengeteg kialakult konfliktus lezárása szerintem csak az egyik szülő halálával lenne lehetséges. Ha ez lesz a megoldás, szerintetek ki fog meghalni? Lehet, hogy Demir végül elengedi Züleyhát és hagyja, hogy boldogan éljen igaz szerelmével? Mit szólna hozzá Müjgan?

Mindenesetre történjék bármi, le a kalappal a készítők előtt a tökéletesen megformált karakterek és a jól kitalált események, valamint a következetesség miatt. Azt hiszem bárki, bármit is vár a harmadik évadtól azt okkal teszi, hiszen nem egy, nem kettő török sorozatot láttunk már és tudjuk, hogy bármi megtörténhet és bárminek az ellenkezője is.

Mit gondoltok, mit tartogat a harmadik évad főhőseink számára?
El tudjátok képzelni, hogy Demir apja, valójában Fekeli?
Vajon Hünkarék szerelme beteljesülhet?

Képek forrása: IMDB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük