október 18, 2021

Miért sminkelnek a medvék?

Olvasási idő: 2 perc

A legtöbb nő napi szinten használ sminket, több-kevesebb sikerrel. Szeretnék kiemelni 5 hibát, melyet sokan elkövetnek anélkül, hogy tudnának róla.

1.Válassz alapozót! Ez lehetőleg ne az legyen, amit először meglátsz a polcon, mert valószínűleg nem lesz jó. Jegyezze meg mindenki: az alapozó nem önbarnító! Azt máshol kell keresni. Ha rosszul választod meg az alapozódat, onnantól kezdve teljesen mindegy, hogy a szemedet ki tudod-e sminkelni ízlésesen vagy sem.

2.Szemöldökfestés. Normális esetben minimális mértékben szeded a szemöldököd és már kész is van. Esetleg megerősítheted egy hasonló árnyalattal a színét. A legrosszabb, amit tehetsz az az, ha körberajzolod. Oviban nyilván megdicsértek érte, ha ügyesen rajzoltad körbe a mintákat a készségfejlesztő könyvben, de azon már túl vagyunk.

3.Az alapozó nem maszk! Sokan így alkalmazzák, ami nagy hiba. Ha nem dolgozod el a hajad és a nyakad vonalában, akkor javaslom, hogy fel se vidd. Két kivétel van: ha nevetség tárgyává akarsz válni, vagy ha cirkuszba készülsz.

4.Túl sok szín. Valóban jobb, ha bevállalós vagy és mersz kísérletezni a színekkel, de van egy határ. Persze ez tárgytalan, amennyiben épp farsangi bálba készülsz és gyurgyalagnak öltöztél.

5.Szemek! Vagy kisminkeled, vagy nem. Átmenet nincs, csak különböző mértékek. Felejtsd el, hogy húzol egy fekete, vagy akármilyen színű vonalat a szemed alá, mert ízéltelen. Felejtsd el, hogy felviszel egy 50 méterről is jól látható lila pacát a szemhéjadra és semmi mást nem használsz. Természetesen a szempillaspirál használható önmagában is, de a többin azért gondolkodjunk el.

Ami még fontos! Ha végeztél a sminkeléssel, kérlek kapcsold le a sminkasztalod lámpáját és nézd meg úgy is, hogy mit műveltél, mert egészen más látvány tárulhat eléd természetes fényben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük