június 6, 2023

Gyerekkorunk kedvenc filmjei

Olvasási idő: 3 perc

Ha visszagondolunk gyerekkorunkra, sok-sok filmet tudnánk felsorolni, amiről legszívesebben inkább le is tagadnánk, hogy láttuk. Gagyi karakterek, süllyesztőbe merült színészek és elavult poénok egy semmitmondó történettel. Elég hosszú listát lehetne írni erről, de hogy csak néhányat említsek: Reszkessetek betörők, Gagyi mami, Nicsak, ki beszél, Stuart Little, kisegér, Drágám, a kölyök marha nagy lett. Viszont vannak olyanok, amiket még ma is szívesen újranéznénk, mert vagy jól öregszenek, vagy annyira mély nyomot hagyott bennünk, hogy képtelenség elfelejteni. Ha mondanom kellene néhányat, ezek biztosan köztük lennének: Csáó, Lizzie, Neveletlen hercegnő, Szabadítsátok ki Willy-t, Nagydumás kiscsajok, Fergeteges forgatás, Két tojás száz bajt csinál, Igazából szerelem, Szerelmünk lapjai, Truman show. Ezek között ott van a három, számomra legkedvesebb film, amit gondolkodás nélkül megnéznék újra és újra.

3.Truman show (1998)

Amerikai sci-fi Jim Carrey főszereplésével. A főhős, Truman Burbank teljesen hétköznapi életet él egy kisvárosban, ahol biztosítási ügynökként dolgozik. Truman ráébred, hogy kamerák veszik körül és minden mozdulatát rögzítik. Az őt körülvevő világban minden csak díszlet, ami egy hatalmas stúdió része, ugyanis az általa ismert valóság nem más, mint egy valóságshow.

2.Szerelmünk lapjai (2004)

Egy romantikus film, melyben Gena Rowlands és James Garner fiatalkori énjét Rachel McAdams és Ryan Gostling alakítja. Az idős férfi egy szerelmi történetet mesél egy asszonynak az idősek otthonában. Ezzel párhuzamosan testközelből figyelhetjük meg az eseményeket és a fiatal pár kapcsolatának alakulását. Végigvezet minket az 1940-ben kezdődő történet minden meghatározó pontján. A film végén pedig megtudhatjuk, hogy az idős hölgy nem más, mint a felesége.

1.Csáó Lizzie! (2003)

A film egy sorozat alapján készült Hilary Duff főszereplésével. A lány, Lizzie McGuire római vakációra megy iskolatársaival, ahova megérkezve egyből megtudja, hogy a híres olasz énekesnő, Isabella kiköpött mása, aki egy duót alkot Paolóval. Lizzie egy koncerten helyettesíti hasonmását, ám közben kiderül, hogy Paolo igazából egy csaló, aki nem is tud énekelni. Később Isabella is megjelenik és végül a két fiatal lány közösen arat óriási sikert.

Ha tetszett a cikk és szeretnél hasonló írásokat olvasni, akkor kövess minket a Facebook-on!

2 thoughts on “Gyerekkorunk kedvenc filmjei

 1. Nekem pl. a Drágám a kölykök összementek a mai napig az egyik kedvencem. De ugyanígy imádom ezeket is:

  Télapu
  Stuart Little, kisegér (bár csak az első részét)
  Robin Hood, a tolvajok fejedelme
  Ollókezű Edward
  Nicsak, ki beszél

  Még tudnám sorolni, de ennyi elég is. A Willyt sosem szerettem, a Kevines filmtől meg a falnak tudtam volna menni már gyerekként is. Amúgy szerintem relatív, kinek mi a gagyi, és mi nem.

  1. Köszönöm, hogy megosztottad velem ezeket! 🙂
   Azok között, amiket felsoroltál, nekem is vannak nagy kedvenceim és tudnék írni még egy jó hosszú listát azokról, amiket nagyon szeretek a mai napig. A Télaput annak idején videokazettáról néztem és visszagondolva csodálkozom, hogy nem kopott el a szalag, olyan sokszor láttam. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük